Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U toku tenderski proces za deonicu autoputa Prnjavor – Doboj

    Tenderski proces za deonicu autoputa Prnjavor – Doboj je u toku, ali zbog poverljivosti procedure detalji ne mogu biti objavljeni sve dok ugovor ne bude dodeljen, rečeno je agenciji Srna u sedištu EBDR-a u Londonu.

    „U skladu sa odredbama EBRD-ove politike i procedura nabavke, proces nabavke i evaluacije za ovakve ugovore koje Banka finansira tretira se kao poverljiv sve do momenta dodele ugovora“, navode iz EBDR-a.
     
    Tender za izgradnju autoputa Banjaluka – Doboj zatvoren je 27. aprila, a uslove iz njegove prve faze ispunilo je deset od ukupno 12 prijavljenih kompanija. Nakon završene prve faze tendera, odnosno tehničke ponude i pretkvalifikacija, izveštaj je poslat u EBRD na saglasnost.

    Iz JP „Autoputevi RS“ ističu da će, kada stigne odgovor iz EBDR-a, pretkvalifikovanim ponuđačima biti poslat zahtev za dostavljanje druge faze ponude, odnosno finansijske ponude.

    EBRD odobrila je kredit preduzeću „Autoputevi Republike Srpske“ od 150 miliona evra za izgradnju deonice autoputa Banjaluka – Doboj, od Prnjavora do Doboja u dužini od 37 kilometara. Iz „Autoputeva RS“ očekuju da bi izvođač radova na deonici autoputa od Prnjavora do Doboja mogao da bude izabran do kraja ovog meseca, dok se početak radova može očekivati početkom avgusta.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE