Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dom omladine: Problematika ishrane savremenog čoveka

    Od sutra do 10. juna, beograđani će u Domu omladine ekskluzivno moći da pogledaju četiri izuzetna dokumentarna ostvarenja o problematici ishrane savremenog čoveka. Publika će biti u prilici i da prisustvuje besplatnom predavanju poznatog nutricioniste dr Danijele Ristić – Medić, na temu „10 pravila zdrave ishrane“.
     
    Reviju filmova 8. juna od 20h otvara ostvarenje „Deca će nas okriviti“ Žan Pol Žada o tragičnim posledicama koje čekaju planetu i našu decu, ukoliko se ne zaustavi proizvodnja genetski modifikovane hrane. Na primeru francuskih sela reditelj govori o ogromnoj šteti koju hrana otrovana pesticidima nanosi ljudskom zdravlju, ali i o potrebi da se reaguje, a ne samo konstatuju činjenice.
     
    U subotu program počinje u 17h predavanjem dr Danijele Ristić – Medić, naučnog saradnika, specijaliste interne medicine i doktora medicinskih nauka iz oblasti ishrane, koja je zaposlena u Centru izuzetnih vrednosti u oblasti istraživanja ishrane i metabolizma Instituta za medicinska istraživanja u Beogradu. Dr Ristić – Medić će govoriti o značaju hrane po naše zdravlje, o osnovnim pravilima zdrave ishrane, ali i o šteti koja može nastati ukoliko ne vodimo računa o tome šta jedemo.
     
    Nakon predavanja, u subotu od 19h prikazujemo originalnu reportažu, film Žan Iv Koleta „Rat i mir u povrtnjaku“. Za sve koji su voleli film „Mikrokosmos“ sada stiže magična i originalna priča o avanturama i peripetijama živih stvorenja koja nastanjuju jedan bretonski povrtnjak.
     
    Poslednji dan ove filmske revije, 10. jun, rezervisan je za ostvarenja „Svet po Monsantu“ Mari Monik Roben (17h), dokumentarac koji je šokirao svetsku javnost i „otvorio oči“ političarima i medijima kako genetski modifikovana hrana počinje da dominira svetskom prehrambenom industrijom, i „Blagorodno vreme“ Dominik Maršea (19h) koji se bavi pitanjima šta je donela a šta oduzela industrijalizacija poljoprivrede, te zašto je tako teško proizvoditi organsku hranu. Reditelj Marše, ne okrivljujući nikoga, daje reč ljudima koji veoma iskreno pričaju o ovoj osteljivoj temi i koji pokušavaju da objasne šta nas je to navelo da zanemarimo zemlju.
     
    Filmovi se, u saradnji sa Francuskim institutom i TV 5 Monde, prikazuju u Velikoj Sali DOB, po pristupačnoj ceni od 100 dinara po projekciji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE