Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vitamin D i kalcijum za policistične jajnike

    Istraživanje je sprovedeno na 100 neplodnih žena sa sindromom policističnih jajnika, pri čemu je polovina žena dobijalo metformin 1.500 miligrama dnevno, dok je ostalih pedeset žena dobijalo metformin 1.500 miligrama na dan plus 1.000 miligrama kalcijuma dnevno i vitamin D u trajanju od šest meseci.
     
    Posle razmatranja svih rezultata i završetka istraživanja, istraživači su otkrili da se kod pacijentkinja smanjio indeks telesne mase, poboljšala se regularnost menstrualnog ciklusa, kao i plodnost u grupi žena koje su dobijale vitamin D i kalcijum.
     
    Zanimljivo je istaći da je pre istraživanja 83 odsto ispitanih žena imalo nedostatak vitamina D, oko 35 odsto je imalo veliki nedostatak.
     
    Posle istraživanja, 74 odsto žena u grupi koja je dobijala vitamin D i kalcijum imalo je normalne vrednosti vitamina D u krvi.
     
    Ovi rezultati su pokazali da dodatno uzimanje kalcijuma i vitamina D poboljšavaju smanjenje telesne mase, sazrevanje folikula, regularnost menstrualnog ciklusa i povećana vrednost muških polnih hormona kod neplodnih žena sa sindromom policističnih jajnika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE