Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Brodvej doneo Njujorku 11,2 milijarde dolara

    Građani Njujorka mogu da se bune zbog ogromnog broja turista koji svakodnevno opsedaju strogi centar Menhetna i renomirano pozorište na Brodveju, ali oni su Velikoj Jabuci tokom prošle sezone doneli 11.2 milijarde dolara, navodi se u novom izveštaju Brodvej Lige.

    Ekonomski doprinos Brodveja tokom sezone 2010/2011 u izveštaju je podeljen na tri dela: pozorišni operateri potrošili su 22,3 miliona dolara na održavanje, pokretanje programa produkcijske kuće stajalo je 2,2 milijarde dolara, dok su turisti koji posećuju grad isključivo radi predstava potrošili neverovatnih 9 milijardi dolara.

    Ovo predstavlja skok od oko devet odsto u odnosu na prošlogodišnji sezonu i prihode od 10 milijardi dolara. Ova vest dolazi u trenutku kada je broj međunarodnih „Brodvej turista“ manji nego obično, kao i u mometnu rekordnih cifara koje ostvaruje blagajna Brodveja, sa cenom ulaznice od preko 500 dolara za najtraženije predstave, što dovodi do zaključka da Amerikanci više nego ikad izdvajaju novac za pozorište. 
     
    I.M.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE