Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hiljade žena ukolonilo PIP implante

    Gotovo 8.000 Francuskinja je poslušalo vladinu preporuku, odstranivši manjkave silikonske grudne implante, koje je proizvela bivša domaća firma „Poli implant protez“ (PIP), objavila je francuska Agencija za bezbednost zdravstvenih produkata i lekova (ANSM).
     
    Kod 48 Francuskinja sa dotičnim implantima je dijagnostikovan rak dojke, ali zdravstveni stručnjaci ističu da ne postoji dokaz da su implanti uzrok pojave bolesti.
     
    Francuska vlada je odstranjivanje ovih implanta preporučila ne zbog opasnosti od kancera, nego zato što je ustanovljeno da su podložniji pucanju nego implanti od kvalitetnijeg materijala.
     
    Procenjuje se da je PIP-ov grudni implant ugradilo ukupno oko 30.000 Francuskinja. Dotična firma je zatvorena 2010. godine pošto je utvrđeno da je za implante koristila silikonski gel industrijskog kvaliteta, umesto skupljeg, predviđenog za medicinske svrhe. .
     
    Smatra se da je preko 400.000 žena u svetu dobilo dotične implante, a vlade mnogih zemalja su savetovale svoje građanke da ih predostrožnosti radi odstrane.
     
    Žan-Klod Mas (73), osnivač firme PIP, je januara ove godine osuđen zbog izazivanja „nenamernih povreda“, a od marta izdržava zatvorsku kaznu u Marseju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE