Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Turska odlučna da otvori nuklearnu elektranu

    Ministar za energiju i prirodne resurse Taner Jildiz izjavio je da je Turska odlučna da otvori nuklearnu elektranu jer, kako je rekao, one nose ogromne prednosti, ali i veliki rizik.

    „Želimo da odgovorimo na naše potrebe u oblasti energije tako što ćemo do 2023. godine izgraditi najmanje 23 nuklearne centrale“, rekao je Jildiz i dodao da bi to podrazumevalo otvaranje neklearnih centrala u tri regije širom Turske, prenela je agencija Anadolija.
    Ministar je dodao da sadašnja vlada Turske čini sve potrebne napore kako bi što pri počela s otvaranjem nuklearnih centrala.

    U obraćanju na panel diskusiji o temi „Novi energetski koridori“ u okviru održavanja Svetskog ekonomskog foruma, Jildiz je istakao da je broj nuklearnih centrala u svetu prešao brojku od 440.

    Jildiz je napomenuo da se gotovo polovina od ukupnog broja nuklearnih centrala u svetu nalazi u tri zemlje – SAD-u, Francuskoj i Japanu. On je rekao da se stepen razvoja i napretka jedne države danas meri i njenim nuklearnim potencijalima. On je istakao i da tragični slučajevi, kao što je onaj u japanskoj elektrani Fukušima, ne utiču mnogo na funkcionisanje nuklearnih centrala.

    Ističući da je Turska zemlja koja još nema nuklearnu elektranu, Jildiz je dodao da postoji jaka odlučnost i volja da se izgrade takve centrale u budućnosti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE