Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrvatska: Guverner HNB odlazi posle 12 godina na toj funkciji

    „Nakon 12 godina na mestu guvernera Hrvatske narodne banke (HNB) odlazim iz HNB-a“, najavio je danas guverner HNB-a Željko Rohatinski, javljaju hrvatski mediji.
     
    Rohatinski je rekao novinarima nakon današnjeg predstavljanja izveštaja Svetske banke da odlazi s mesta guvernera jer više ne može uspešno sarađivati s Vladom premijera Zorana Milanovića.
     
    „U nekoliko sam navrata izjavio da sam spreman ostati u HNB-u ako Vlada oceni da smo u stanju uspešno sarađivati, ali Vlada je ocenila da takva saradnja više nije moguća. To mi je rekao premijer Milanović pre nekoliko dana u telefonskom razgovoru, kazao je Rohatinski.
     
    „Hrvatska treba ići putem kombinacije strukturnih reformi, restriktivne fiskalne politike i razumno ekspanzivne monetarne politike kako bi se ograničena finansijska sredstva preusmerila s potrošnje na investicije koje bi inicirale održivi ekonomski rast s niskom inflacijom i stabilnim kursem. Nadam se da će Vlada i HNB na čelu s novim guvernerom krenuti tim putem,“ rekao je Rohatinski te se zahvalio svima, a posebno hrvatskoj javnosti na podršci koju mu je pružala tokom proteklih 12 godina.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE