Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Google podneo prijavu za četiri domena

    Google je podneo zahtev za kontrolom nekoliko domena koji nisu samo vezani za njegovu osnovnu delatnost već imaju „zanimljiv i kreativni” potencijal.
     
    Kompanija je objavila na svom zvaničnom blogu da je Internet korporaciji za dodeljena imena i brojeve (ICANN) podnela zahteve za sledeće domene: .google, .youtube, .doc i .lol.  ICANN će u junu objaviti koji će domeni biti dodati već postojećoj listi .com ili .gov.
     
    „Procenjuje se da će u 2016. skoro polovina svetske populacije biti online, a opet skoro 50% vebsajtova koje posetimo su osnovani u .com domenu, koji je bio među prvima stvorenim 1984”, piše na zvaničnom blogu Googlea.
     
    „Uprkos ogromnim mogućnostima koje je veb pružio ljudima, i dalje je u vazduhu pitanje o raznovrsnosti domena. Broj generičkih domena najvišeg nivoa (TLD) je u poslednjih 28 godina povećan na svega 14”.
     
    Google želi da poveća broj TLD-jeva u četiri kategorije: zaštitnih žigova (poput .google), onoj vezanoj za osnovnu delatnost (.docs), onoj koja poboljšava korisničko iskustvo i jača identifikaciju određenih žanrova (.youtube) i kategoriji zabave (.lol).
     
    „Tek na početku ovog potencijalnog izvora inovacije na vebu i radoznali smo da vidimo kako će se novi predloženi LTD-jevi ponašati u postojećem LTD okruženju”.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE