Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srbija ide u korak sa svetskim trendovima u plastičnoj hirurgiji

    Ono što je pre deset godina u Srbiji bila tabu tema – estetska hirurgija grudi, sada je jedna od najtraženijih intervencija u ordinacijama plastičnih hirurga.Zbog toga i naši stručnjaci idu u korak sa svetskim, uvodeći nove metode u operacione sale. Neke od njih predstavljene su na nedavnom Internacionalnom kongresu plastičara, gde su pored naših, predavanja održali i poznati svetski plastični hirurzi iz Kuvajta, Brazila, Italije.
     
    – Da bi se postigao prirodniji izgled grudi, kakav dame sve više žele, ugrađuju se implantati nove, pete generacije, kaže za „Novosti“ major doc. dr Nenad Stepić, specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije sa Vojnomedicinske akademije i generalni sekretar Udruženja za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju. – Pre desetak godina žene su insistirale na grudima koje su, kako mi kažemo, pod bradom, a danas se koriste anatomski implantati, kojima se postiže prirodan, kruškast izgled grudi.
     
    Anatomski implantati ispunjeni su kohezivnih gelom, koji vremenom ne menja oblik. Jer, dešavalo se kod jednog broja pacijentkinja da se nakon ugradnje implantata stvori takozvana kapsula, koja pomera implantat i deformiše dojku.
     
    Novi materijali u implantatima to ne dozvoljavaju i garantuju da će grudi dugo godina da budu identične. Upravo u asimetriji grudi leži i drugi problem, koji su poslednjih godina stručnjaci uspeli da reše.
     
    – Veliki broj žena ima asimetrične dojke. Kod nekih asimetrija dostiže 30 do 40 odsto razlike u veličini – kaže dr Stepić. – Ne može se onda ubacivati implantat iste veličine u obe dojke. Zbog toga se tačno mora premeriti kolika razlika u veličini implantata sme da bude.
     
    Dr Nenad Stepić objašnjava i da su uvedeni i novi preoperativni standardi kod izbora implantata. Ne možemo se samo rukovoditi željama pacijentkinja. Pre operacije potrebno je da se urade specifična merenja koja podrazumevaju merenje širine postojeće dojke, količine tkiva u njoj, volumena žlezde, a sve to zatim uskladiti sa željom pacijentkinje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE