Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Putovanja preko agencija od ove godine sigurnija

    Ovog leta turisti će mnogo sigurnije ići na na put u organizaciji turističkih agencija. Polise, kojima su agenti sada u obavezi da osiguraju svoje poslovanje, biće mnogo skuplje, pa će biti i više novca za obeštećenje putnika, ukoliko za to bude potrebe. Visina polise zavisiće od prihoda koji agencija ostvaruje.

    Najmanje agencije sada imaju polisu koja vredi 25 hiljada evra, a visina polise za one najveće je 350 hiljada evra. Tim novcem, na primer, agencija može da obešteti sve putnike na jednoj čarter liniji i da joj još pretekne novca.

    „To znači da putnici sada ne treba da razmišljaju šta će se desiti u slučaju da ne dođe do realizacije aranžmana i da li će oni moći da se obeštete u slučaju da neka agencija propadne“, kaže Milan Lainović iz Nacionalne asocijacije turističkih agencija (Juta).

    Novoosnovane agencije koje su došle iz inostranstva do ove godine su plaćale minimalnu polisu, što se pokazalo kao greška jer su upravo one pravile najveće probleme na turističkom tržištu. Njihova polisa sada vredi 110 hiljada evra.

    „Mi time želimo da podignemo visoko lestvicu, da ne može svako da dođe na naše tržište da radi posao a da ne da nikakav nivo osiguranja putnicima koji će se odlučiti da putuja sa njima“, kaže Zoran Arsenović iz Jute.

    U Juti kažu da je letnja sezona počela dobro, da je do sada prodato šest odsto aranžmana više nego prošlog leta. Najpopularnija destinacija za domaće turiste i ove sezone je Grčka, u kojoj će se odmarati dve trećine turista iz naše zemlje. Na drugom mestu je Turska, a na trećem Španija.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE