Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Od slame i struja, i grejanje, i stočna hrana

    U Srbobranu će od sutra pa do 2. juna biti izložena u svetu nasavremenija oprema i tehnologija za obnovljive izvore energije. Prvi put u Srbiji moći ćemo da vidimo, recimo, mobilnu mašinu za peletiranje sena i slame, kao i kotlove za sagorevanje peleta, toplotne pumpe, solarne panele kojima može da se proizvodi toplota ali i električna energija…

    Izložbu organizuje kompanija „Pediment” zajedno sa partnerima iz Nemačke („Peter Tems„) i Srbije („Trgoauto„ i „Sečom„). Sve će se dešavati u objektima „Trgoauto logistike”, na putu Srbobran – Feketić, odnosno na Salašu 126. Sutra u podne biće organizovana i panel diskusija na temu „Obnovljivi izvori energije u jugoistočnoj Evropi – staus, mogućnosti i izazovi”. Na demonstraciju u Srbobranu, inače, pozvane su firme koje proizvode opremu poslednje generacije. Recimo, mobilna peletizerka za slamu i seno, kapaciteta tonu na sat, još uvek je revolucionarni projekt. Na njemu su radile nemačke firme da bi optimizovale celu ekonomiju lanca snabdevanja finalnim proizvodima, a to su ili pelete od slame i sena koji mogu da služe kao gorivo ili stočna hrana, ili energija koja se od njih može proizvesti.

    – Prezentacija i demonstrativna izložba u Srbobranu je pokušaj da komercalizujemo potencijal poljoprivrede s drugom generacijom proizvoda koji se mogu koristiti u proizvodnji energije, a da se znatno smanji početna investicija u proizvodno postrojenje – ukazuju organizatori.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE