Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Italija: Do sada 16 poginulih i 360 povređenih u zemljotresu

    Broj žrtava snažnog zemljotresa koji je u utorak pogodio severoistok Italije popeo se na 16, a povređeno je više od 350 ljudi, prenose mediji u toj zemlji.
     
    Kako su precizirali zvaničnici, samo još jedna osoba vodi se kao nestala, a spasilačke ekipe i dalje rade na otkopavanju ruševina i pružanju pomoći ugroženima.
     
    Mediji su preneli da je jedna žena (65) sinoć izvučena živa iz ruševina u Kavecu, u okolini Modene.
     
    Od devet časova ujutru Seizmološki aparati beležili su potrese tokom čitavog dana, a najjači zemljotres bio je jačine 5,8 stepeni s epicentrom između mesta Karpi, Medola i Mirandola u oblasti Modene na severoistoku Italije.
     
    U utorak uveče tu oblast pogodio je potres jačine 3,9 stepeni. Seizmolozi su upozorili da su verovatni dodatni potresi, čak i oni velike jačine.
     
    Oko 14 hiljada ljudi ostalo je bez domova, razrušenih u jučerašnjem zemljotresu i onom koji je pre devet dana pogodio oblast Ferare.
     
    Vlasti su ponedeljak proglasile za Dan žalosti u celoj Italiji.
     
    Spašena 65-godišnja žena
     
    Dramatično spašavanje 65-godišnje žene u San Felićeu, dalo je nadu Italijanima da će i ostale nestale pronaći žive. Naime, ova žena izvučena je iz ruševina skoro 12 sati nakon prvog jakog potresa koji je juče ujutro pogodio severni deo Italije. Iako je bila zatrpana, 65-godišnjakinja nije bila teže ozleđena i smogla je snage dozivati pomoć. Neko ju je čuo i krenulo je spašavanje. Preživela je zahvaljujući krevetu koji se nadvio na nju kada se zgrada u koju je nakon potresa ušla po stvari urušila.
     

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE