Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dom zdravlja u Kragujevcu dobio prvu trajnu dozvolu za uništavanje medicinskog otpada

    Dom zdravlja u Kragujevcu, prva je zdravstvena ustanova tog tipa u Srbiji koja je od Ministarstva za prostorno planiranje i zaštitu životne sredine ovih dana dobila trajnu dozvolu za uništavanje medicinskog otpada.
     
    Nadležni kažu da je kragujevački Dom zdravlja, u okviru projekta Tehnička podrška u upravljanju medicinskim otpadom, koji je realizovalo Ministarstvo zdravlja sa Evropskom agencijom za rekonstrukciju i razvoj, još 2007. dobilo i instaliralo odgovarajuću opremu za odlaganje, upravljanje i tretiranje medicinskog otpada, dok su zaposleni edukovani za te poslove.
     
    Zahvaljujući realizaciji novih projekata vezanih za tretiranje medicinskog otpada, Dom zdravlja je većnaredne 2008. dobio i instalirao novu opremu, čime su stvoreni uslovi da se otpad te vrste iz Doma zdravlja i drugih zdravstvenih ustanova uništava adekvatno i bezbedno, bez akcidentnih situacija. Za dobijanje trajne dozvole za uništavanje medicinskog otpada bila je, međutim, neophodna i dvogodišnja priprema dokumentacije, te izrada elaborata, što je konačno omogućilo da Dom zdravlja u Kragujevcu postane prva zdravstvena ustanova te vrste u Srbiji koja je dobila tu dozvolu.
     
    Direktorka Doma zdravlja Branimirka Svilar kaže da je dobijanje trajne dozvole za uništavanje medicinskog otpada, pored zaštite pacijenata, zaposlenih i životne sredine, značajno i sa aspekta tržišne orijentacije i pozicioniranja te zdravstvene ustanove.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE