Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Subvencionisani krediti Volksbanke za unapređenje energetske efikasnosti

    Volksbanka je počela da prima zahteve za kredite za unapređenje energetske efikasnosti iz programa subvencije.
     
    – Krediti iz programa subvencije namenjeni su za finansiranje izvođenja radova i nabavku opreme kojima se unapređuju energetska svojstva objekta individualnog stanovanja u cilju poboljšanja njihovih energetskih svojstava – izjavio je ekspert za razvoj proizvoda Volksbanke Nenad Lučić.
     
    Reč je o kreditima za nabavku i postavljanje izolacije i zamenu spoljašnje stolarije, nabavku i ugradnju energetskih efikasnih peći, kotlova, nabavku i ugradnju opreme za solarne kolektore i sagorevanje biomase i druge opreme kojom se unapređuje energetska efikasnost.
     
    Kredit u dinarima sa fiksnom kamatom ima nominalnu kamatnu stopu od 4,95%, efektivnu kamatnu stopu 5,87%, naknadu za obradu zahteva od jedan odsto i nema učešće. Kredit u evrima ima nominalnu kamatnu stopu od 3,95%, efektivnu kamatnu stopu od 4,74%, naknadu za obradu zahteva od 0,5% i učešće od 30%.
     
    Zahtev za kredit se podnosi na osnovu predračuna (profakture) sa tačno naznačenim predmetima kupovine i troškovima ugradnje. Kako je navedeno, Volksbanka ovim kreditima nastavlja uspešnu praksu finansiranja „zelenih“ projekata, koju sprovodi već tri godine preko internog programa za energetsku efikasnost.
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE