Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Audi napravio digitalni retrovizor

    Audi je najavio da će njihov takmičarski R18 LMP prototip namenjen vožnji na slavnoj trci 24 sata Le Mana biti opremljen digitalnim retrovizorom.
     

     
    Namena ovakvog retrovizora je da učini vožnju manje stresnom, pogotovo u automobilima poput ovog takmičarskog gde je preglednost unazad gotovo nikakva. Jasno, digitalni retrovizor pravi sliku ultralagane kamere koja je montirana spolja na krov automobila, a ustvari je reč o naprednom AMOLED ekranu koji je postavljen na isto mesto gdje bi inače bio montiran klasični retrovizor sa ogledalom.
     
    Direktor Audi Motorsport odseka, Volfgang Ulrih je istakao: „Novi digitalni retrovizor smo radili razna testiranja po danu i po noći, te smo napravili nekoliko načina rada ovog sistema. Čak i kada se suparnik na stazi približi sa upaljenim dugim svetlima slika na digitalnom retrovizoru je odlična, umesto da pokazuje samo jarko svetlo, kao što je slučaj sa konvencionalnim retrovizorom.”
     
    Audi je već testirao sistem na R8 prototipovima i koristiće ga po prvi put na R18 prototipu na ovogodišnjem izdanju slavne trke 24 sata Le Mana.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE