Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Protest radnika „MB gas oila“

    Radnici preduzeća „MB gas oil“ iz Beograda, sa pet velikih cisterni u kojima se transportuje auto-gas, blokirali su skretanje iz Bulevara kralja Aleksandra u Kneza Miloša. Protest je započeo ispred Ministarstva ekonomije jer se deo radnika protivi da kako kažu „ostanu zbog posla zbog pogrešne odluke nadležnog ministarstva“.

    Naime, Ministarstvo ekonomije je donelo odluku da se suvlasniku firme Bojanu Kociću vraća mogućnost odlučivanja. Pedesetak radnika smatra da su ovom odlukom ugrožena njihova egzistencijalna prava jer se navodno priprema gašenje firme.

    Sukob u ovoj firmi je nastao na relaciji dva suvlasnika. Drugi suvlasnik koji obavlja funkciju generalnog direktora Mile Brežančić je još u martu oduzeo mogućnost Kociću da može da odlučuje u ime firme. Kocić je pre toga podneo zahtev za gašenje „Mb gas oila“. Ministarstvo finansija je potom donelo odluku da se odluka o oduzimanju nadležnosti poništi.

    Radnici privatnog preduzeća za prevoz i prodaju goriva i tečnog naftnog gasa su na cisternama ispisali poruke da se protive gašenju firme sa pozivom da se poštuje zakon. Inače, ovaj distributer goriva uvozi tečni naftni gas iz Rusije, Ukrajine i Kazahstana. Na teritoriji Srbije nalaze se 22 benzinske pumpe „MB gas oila“. 

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE