Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Video nadzor pčelinjaka!

    Pčelari u rudničko-takovskom kraju postavljaju sigurnosne kamere ili organizuju dežurstva da bi sačuvali svoje košnice od kradja, rečeno je danas u Udruženju pčelara „Matica“ u Gornjem Milanovcu.

    Prvi video nadzor u pčelinjaku, pre dva dana, postavio je Banco Jakovljević (67) u takovskom selu Ručići gde je stacionirano više od stotinu pčelinjih društava.

    On je za agenciju Beta izjavio da nikada nije zabeleženo više krađa košnica nego u proteklih godinu dana i da je morao da izdvoji značajna sredstva kako bi pčelinjak obezbedio svih 24 časa, kao i da, pored toga, stalno neko od ukućana dolazi u kontrolu.

    Predsednik Udruženja pčelara Duško Mijatović kaže da se kradu kompletna pčelinja društva ili se pčele uzimaju iz košnica i ostavljaju prazne, što pčelare zavarava da su sva društva na broju, a zapravo su ukradena.

    Mijatović je istakao da su udruženja iz susednih opština uputila poziv da se prate pčelinja društva i njihovi vlasnici i da se na svaku promenu obavesti policija, „jer ne može neko preko noći da postane veliki pčelar“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE