Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nema kupaca za „Zlataru Majdanpek“

    „Zlatara Majdanpek“ nije prodata ni na poslednjoj, četvrtoj licitaciji, jer, kao i na prethodnim, ni na ovoj nije bilo zainteresovanih kupaca.
     
    U proces privatizacije majdanpečka fabrika zlata ušla je pre više od sedam godina, a o njenoj i sudbini 286 radnika odlučivaće Agencija za privatizaciju Srbije.
     
    – Zatečeni smo, i mi i rukovodstvo naše firme. Ovo je neočekivan šok, jer smo očekivali da će ova licitacija biti uspešna – kaže Slavica Đorđević, predsednica Nezavisnog sindikata.
     
    – U ovom statusu smo bili nekoliko puta i nimalo nije prijatno nikom od zaposlenih. Čekamo zvaničan odgovor Agencije za privatizaciju Srbije, posle čega ćemo znati na čemu smo i šta će biti sa nama. Nadamo se da će naći neko rešenje, a sve što je za dobrobit članova kolektiva mi ćemo podržati – dodaje ona.
     
    Dejan Matejević, predsednik Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije za opštinu Majdanpek kaže da je privatizacija ove firme bila politička volja.
     
    – U saradnji sa sindikatom „Zlatare Majdanpek“, nećemo dozvoliti da ode u stečaj i likvidaciju i pokušavaćemo da pronađemo rešenje u smislu pronalaska strateškog partnera. Pitanje je da li je i koliko država zainteresovana za ozbiljnu privatizaciju, što se vidi iz dosadašnjih neuspeha – kaže Matejević.
     
    U Agenciji za privatizaciju Srbije kažu da će u saradnji sa Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza pokušati da nađu kompaniju iste ili srodne delatnosti u cilju pronalaženja potencijalnog investitora.
     
    – Strategija privatizacije predviđa prodaju imovine preduzeća organizovane po imovinsko-organizacionim jedinicama „Zlatara Majdanpek“ i „Megaplast“ Donji Milanovac, ali ćemo u zavisnosti od budućih okolnosti razmišljati i u pravcu strateškog partnerstva – stoji u saopštenju Agencije za privatizaciju Srbije.
     
    Početna cena za prodajni paket „Zlatare Majdanpek“ i „Megaplasta“ iznosila je 4.197.500 EUR.
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE