Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kombinat „Aluminij“ gradi gasnu elektranu

    Predsednik i premijer FBiH, Živko Budimir i Nermin Nikšić, boravili su u subotu u “Aluminiju”, gde su s rukovodstvom tog preduzeća razgovarali o tome da se “Aluminiju” osigura struja iz drugih izvora, a ne samo od elektroprivrede.
     
    Tema je bila izgradnja elektrane na gas u „Aluminiju“ čime bi se rešilo to goruće pitanje energije, istakao je Nikšić, dodavši da bi Vladi trebalo da bude predstavljen elaborat o isplativosti elektrane na gas, nakon čega bi se donosile konkretne odluke ukoliko se projekat pokaže isplativ.
     
    “Tražili bismo način kako bismo zatvorili finansijsku konstrukciju, a sigurno je i da ‘Aluminij’ ima partnere i mogućnosti da uđe u taj aranžman. Tu je i Vlada kao delimični vlasnik, a onda bismo otvorili priču i s elektroprivredama, a postoje ponude i svetskih proizvođača gasa koji su spremni da učestvuju, postoje sredstva i Evropske investicione banke, pa ćemo videti “, istakao je on.
     
    Uz Budimira i Nikšića, sastanku je prisustvovao pomoćnik ministra energetike, rudarstva i industrije u Vladi FBiH Marinko Bošnjak, kao i čelni ljudi nacionalnih gasnih kompanija Hrvatske i BiH, Mladen Antunović i Adnan Kreso, direktor “Aluminija” Ivo Bradvica i izvršni direktor za tehničke poslove i razvoj Željko Boras.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE