Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srbija u finalu „Pesme Evrovizije“

    Srpski predstavnik na 57. “Pesmi Evrovizije” Željko Joksimović sa pesmom “Nije ljubav stvar” plasirao se večeras u finale tog takmičenja, zajedno sa još devet učesnika drugog polufinala, održanog u Kristalnoj areni u Bakuu.

    Glasovima publike i žirija u finale su se plasirali i predstavnici Litvanije, Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Švedske, Makedonije, Norveške, Estonije, Malte i Turske. Oni će nastupiti u finalu, 26. maja, zajedno sa 10 finalista, izabranih u prvom polufinalu, i šest direktnih finalista – predstavnika Velike Britanije, Nemačke, Francuske, Španije, Italije i Azerbejdžana.

    U finale najvećeg evropskog muzičkog takmičenja već su se plasirali učesnici iz Rumunije, Moldavije, Islanda, Mađarske, Danske, Albanije, Kipra, Grcke, Rusije i Irske.

    Drugo polufinale otvorio je Joksimović sa “Ad hok orkestrom”, a sledili su takmičari iz Makedonije, Holandije, Malte, Belorusije, Portugala, Ukrajine, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Švedske, Gruzije, Turske, Estonije, Slovačke, Norveške, Bosne i Hercegovine i Litvanije.

    Utisak je da je izbor kompozicija večeras bio bolji od prvog polufinala. Mnogi takmičari su se odlučili za snažne balade i upečatljive koreografije, dok su drugi pak se okrenuli brzim pop pesmama.

    Članovi srpskog tima imali su jednostan, ali emotivan nastup, shodno Joksimovićevoj kompoziciji.

    Jaku konkurenciju Joksimović je imao u predstavnicama zemalja bivše Jugoslavije – Kaliopi (Makedonija) predstavila se snažnom numerom “Crno i belo”, Nina Badrić (Hrvatska) sa emotivnom baladom “Nebo”, talentovana Maja Sar iz Bosne i Hercegovine za klavirom je izvela “Korake ti znam”, dok je Sloveniju sa baladom “Verjamem” predstavljala najmlađa učesnica ovogodišnjeg Evrosonga 16-godišnja Eva Boto.

    Izdvojila se švedska predstavnica Lorin, kojoj kladionice od samog početka daju najveće šanse za pobedu, svojim veoma dramatičnim nastupom na poluzamračenoj sceni, snažnim glasom i efektnom koreografijom.

    Evrovizijsku javnost iznenadio je izbor Slovačke, čiji je predstavnik Maks Džejson Mej “odskočio” od ostalih učesnika žestokim metal nastupom.

    Litvanac Doni Montel je sa povezom na očima pevao “Love is Blind” (Ljubav je slepa), bugarska pevačica Sofi Marinova je na devet jezika poručila “volim te”, Holanđanka Džona Franka prerušila se u indijanskog poglavicu, dok su članovi beloruske grupe “Litesound” pribegli pank imidžu.

    Predstavnici Portugala i Turske su uneli malo svog melosa, dok su se Ukrajinci plasirali u finale svojom veselom pesmom “Be my guest”. Gruzija je prvi put na Evrosong poslala muškarca. Estonski predstavnik Ot Lepland je izveo baladu “Kuula”, dok su Norvežaninu Todžiju dinamičan nastup i kompozicija “Stay” doneli plasman u finale.

    Svi takmičari su ovoga puta posvetili veliku pažnju samom nastupu, koreografiji plesača i svetlosnim efektima.

    U revijalnom programu nastupili su pobednici prethodnih pet izdanja Evrosonga: Marija Šerifović (Srbija), Dima Bilan (Rusija), Aleksandar Ribak (Norveška), Lena Majers (Nemačka) i duo Eli i Niki (Azerbejdžan). Oni su izveli svoje pesme uz pridodate tradicionalne azerbejdžanske instrumente. Drugo polufinale u Kristalnoj areni pratilo je oko 14.000 posetilaca.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE