Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nov model distribucije kompanije Hemofarm

    Kompanija Hemofarm uvela je novi model poslovanja – direktnu distribuciju svojih proizvoda državnim apotekama. Ovaj savremeni model distribucije, započet je kao deo nastojanja kompanije Hemofarm da se približi potrošačima, kao i da se smanji kompleksnost lanca snabdevanja. Razvoj modela direktne distribucije planiran je i na regionalnom nivou, što će unaprediti distribuciju i u zemljama u okruženju.
     
    „Naša namera je da svi naši lekovi, po razumnoj ceni, bezbedno, sigurno i na najbrži način stignu do krajnjih potrošača. Direktna distribucija nam omogućava bolji nadzor nabavke i brže reagovanje u slučajevima smanjenja zaliha. Prva iskustva su vrlo pozitivna i naš cilj je da što efikasnije odgovorimo potrebama domaćeg potrošaca. Profesionalne resurse i iskustva STADA grupe, u čijem sastavu poslujemo, prilagodili smo zahtevima lokalnog tržišta i zakonodavstva. Prevazilaženje poteškoća, uz razvoj i unapređenje farmaceutskog tržišta, nije samo izazov za sve nas, već i naša obaveza“ – istakao je Volfram Hajniš, generalni direktora Hemofarma.
     
    Novi model distribuiranja, u saradnji sa kompanijom Phoenix koja već više decenija ima bogato iskustvo sa drugim farmaceutskim kompanijama u zemljama EU, omogući će kvalitetnu, brzu i bezbednu distribuciju farmaceutskih proizvoda do krajnjih korisnika. Direktnom distribucijom pojednostavljuje se veoma kompleksan lanac snabdevanja kako bi lekovi Hemofarma bili dostupniji pacijentima.
     
    Model direktne distribucije proizvoda apotekama, zasnovan na iskustvima iz drugih zemalja sa uređenim farmaceutskim tržištem, pokazao se kao veoma uspešan.
     
    Pored uvođenja novog modela distribucije, Hemofarm nastavlja saradnju i sa veledrogerijama i distributerima, koristeći tako više distributivnih kanala istovremeno kako bi obezebedio što bolju snadbevenost tržišta lekovima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE