Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Petlja „Hipodrom“ olakšala put Beograđanima

    Saobraćajnica od Požeške ulice do petlje „Hipodrom“, koja je puštena u saobraćaj početkom maja, znatno je olakšala uključenje na novi most i skratila put do Novog Beograda.
     
    Deonica od Požeške ulice do petlje „Hipodrom“ puštena je u saobraćaj početkom maja i znatno je olakšala uključenje na Most na Adi i skratila put do Novog Beograda. Vozači sa Banovog brda za nekoliko minuta stižu do novog mosta. Takođe, sva vozila sa Novog Beograda brže stižu do Banovog brda i Topčidera.
     
    Završetkom radova na konstrukciji u Požeškoj ulici završeni su radovi na petlji „Hipodrom“ i ona je spojena sa petljom „Radnička“.
     
    Na ovoj deonici dugačkoj 550 metara izgrađene su tri konstrukcije, postavljene su hidroizolacija, pešačke ograde, javna rasveta, kao i horizontalna i vertikalna signalizacija. Saobraćajnica je spojena sa ranije rekonstruisanim delom Požeške ulice i to kod raskrsnice sa Ulicom Vladimira Radovanovića, gde konstrukcija prelazi u zemljani nasip i uklapa se u postojeću mrežu.
     
    Konstrukcija predstavlja saobraćajnicu sa po dve saobraćajne trake u oba smera, ispod kojih se nalazi servisna saobraćajnica povezana preko Paštrovićeve ulice sa okolnom uličnom mrežom. Ukupna površina sve tri konstrukcije je 8.000 kvadratnih metara, a u njih je ugrađeno 600 tona armature.
     
    Izgradnja petlje „Hipodrom“ bila je podeljena u tri faze. Prva faza je završena krajem 2010. godine, kada je premošten pružni prelaz i saobraćaj se od tada odvija bez ukrštanja sa železničkom prugom, dok je u drugoj i trećoj fazi petlja konstrukcijama spojena sa petljom „Radnička“ i Požeškom ulicom.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE