Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Google preuzeo kompaniju Motorola mobility

    Kompanija Google saopštila je da je završila preuzimanje proizvodjača mobilnih telefona Motorola mobility.
     
    Google i Motorola mobility u leto 2011. najavili su ovaj sporazum vredan 12,65 milijardi dolara s očekivanjem da će biti zaključen krajem prošle ili počekom ove godine. Prodaju Motorole mobility odobrila su nadležna regulatorna tela u SAD, Evropskoj uniji i Kini.
     
    Završetak preuzimanja Motorole mobility usporile su kineske vlasti, koje su u subotu odobrile sporazum uz uslov da Google Android program bude besplatan za druge proizvodjače mobilnih telefona najmanje još pet godina.

    Regulatori u SAD-u i Europi posao su odobrili još prije tri meseca, ali Kinezi, koji su u poslovno lošim odnosima s Googleom, tek prošle subote su odlučili da američkom tehnološkom gigantu odobre kupovinu uz uslov da Google Android program bude besplatan za druge proizvodjače mobilnih telefona najmanje još pet godina.

    Reč je o najvećoj kupovini Googlea u istoriji s kojom će pokušati da ostvari još jaču poziciju na polju mobilne telefonije. Google je već sad zavidna sila u tom sektoru zahvaljujući svom Android softveru, a kupovina Motorole će mu zapravo više pomoći da zaštiti tu poziciju. Naime, 17.000 Motorolinih patenata koje je kupio, Googleu će pomoći da se obrani od Appleovih tužbi, koje idu u pravcu kopiranja sadržaja koje koristi iPhone.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE