Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Francuska lutkarska predstava na turneji po Srbiji

    Lutkarsko pozorište iz Francuske „Bufu teatar“, koje učestvuje na međunarodnom festivalu dečjeg pozorišta u Subotici, gostuje ove nedelje po Srbiji sa predstavom „More na vidiku“.

    – Predstava je namenjena kako deci iznad tri godine, tako i odraslima – najavio je Francuski institut u Beogradu, gde će predstava biti izvedena 24. maja u pozorištu „Duško Radović“, na sceni na Novom Beogradu.
     
    Narednog dana članovi trupe „Bufu teatar“ održaće i radionicu za profesionalce na istoj sceni.
     
    Predstava je juče izvedena u Subotici, danas će biti u Novom Sadu, sutra u Pančevu, a posle Beograda još i u Nišu, 26. maja.

    „More na vidiku“ (La mer en pointilles) je u Francuskoj 2007. godine dobilo nagradu „Molijer“ kao najbolja predstava za mlade. Režija, dekor i kreaciju lutaka potpisuje Serž Bulije, a muziku Alen De Filipis.
     
    Po sredi je priča iz običnog života: čovek iz neke istočnoevropske države nikada nije video more. Putuje na biciklu, prolazi kroz nekoliko zemalja, sreće različite ljude, ali kada skoro stigne do cilja, ometaju ga administrativne formalnosti. Pošto nema lična dokumenta, hapse ga i deportuju avionom na mesto polaska.

    Na primedbe da ovo možda nije tema za decu, autor odgovara da nas naša romantična vizija detinjstva često nagoni da zaboravimo da deca žive u istom svetu kao mi. Njihovo shvatanje sveta hrani se osećajnošću, utiscima, aktivnim posmatranjem života odraslih i ona vrlo rano nauče da osete šta je pravedno a šta nije, kaže Bulije.

    Kritika je ocenila da je on „nalik na balkanskog Čarlija Čaplina koji iznova kritikuje moderna vremena“, a „njegov privlačan lik sastavlja divne predmete od komadića žice kako bi deci ispričao svu glupost ovoga sveta“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE