Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Da li je Cukerberg potpisao predbračni ugovor?

    Brak Marka Cukerberga i njegove devojke Prisile Čen ovog vikenda podigao je mnogo bure u svetskoj javnosti, a trenutno glavno pitanje na koje mediji pokušavaju da odgovore je da li je vlasnik Facebooka napravio predbračni ugovor.
     
    Naime, po kalifornijskom pravu, državi u kojoj je brak i sklopljen, imovina supružnika koja je stečena pre braka, vodi se odvojeno i u brakorazvodnoj parnici, ali sva imovina stečena posle stupanja u brak deli se po principu „pola-pola“. Upravo ova stavka za medije je problematična, jer se tajming stupanja u brak Cukerberga i Čen „slučajno“ poklopio sa izlaskom njegove kompanije na berzu. Mnogi misle da je upravo to razlog iznenadnog venčanja, jer se smatra da će sa 17,5 milijardi dolara koliko je prema Forbesu „vredeo“ Cukerberg u martu ove godine, njegovo bogatstvo skočiti na 19 milijardi.
     
    Prema nekim navodima,  njih dvoje već imaju iskustva o međusobnim ugovorima. Cukerberg i Čen su 2008. godine potpisali takozvani ugovor „o svojoj vezi“, prema kojoj Čen ima pravo na „jedan dejt nedeljno, 1000 minuta koje će provesti sami, ali ne u njegovom stanu ili Facebook kancelariji“. Iako par ove navode nije potvrdio, činjenica je da ako je bilo ugovora „za vezu“, mora da postoji i ugovor „za brak“.
     
    Kako za Huffington Post kaže advokat za razvode slavnih Raul Felder, „možete se kladiti u Cukerbergov poslednji dolar, da je pre venčanja napravio predbračni ugovor“. „Ako nije, onda mora otiči kod psihijatra, a ne kod advokata,“ kaže Felder.
     
    Čak se i čuveni Donald Tramp nekoliko dana pre venčanja Cukerberga i Čenove upitao da li „je ovaj mladić napravio predbračni ugovor.“ „Ako to nisu uradili, devojka će ubosti džekpot.“
     
    Potpisao ili ne, Cukerberg neće biti prvi milijarder koji je to „zaboravio“. Među čuvenim milijarderima „bez predbračnog ugovora“ nalaze se ljudi poput Stivena Spilberga, Pol Makartnija i Majkla Džordana.
     
    M.M.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE