Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srpske kompanije povukle iz Bosne 34 miliona maraka

    Sve više stranih investitora povlači novac iz Bosne i Hercegovine zbog čega je, prema podacima ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, iz BiH ove godine više novca otišlo nego što je u nju uloženo.

    U prva tri meseca ove godine, strani investitori povukli su iz BiH više od 100 miliona maraka (KM) kapitala, dok su ukupne strane investicije u tom periodu bile upola manje, rečeno je Dnevnom avazu u državnom ministarstvu.

    Strana ulaganja u prvom kvartalu ove godine iznosila su oko 50 miliona KM. Od toga je petnaestak miliona KM stiglo iz Hrvatske i Slovenije, a po oko pet miliona uložili su Švajcarska, Italija i Turska.

    S druge strane, austrijske kompanije povukle su 45 miliona KM iz BiH, kompanije iz Srbije 34 miliona, a luksemburške firme 28 miliona maraka. Trend pada priliva novca u BiH je prisutan još od 2007. godine.

    List navodi da, kada je reč o investicionoj konferenciji Sarajevo Business forum (SBF), koji se zatvara danas, od najavljivanih desetina milijardi maraka o kojima se godinama govori nije bilo ništa.

    Dodaje se da se na tom forumu krediti pojedinih zemalja pokušavaju prikazati kao investicije u BiH.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE