Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Treći „Bosifest“ u Domu omladine Beograd

    Treći međunarodni filmski festival osoba sa invaliditetom „Bosifest“, u organizaciji Hendi centra „Koloseum“, počinje danas u Domu omladine Beograd.
     
    Pod sloganom „Ne zovi me posebnim“, do 23. maja biće prikazano blizu 40 igranih i dokumentarnih filmova iz Velike Britanije, Holandije, Italije, Danske, SAD, Kanade, Australije, Japana, Kine, Izraela, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, najavio je organizator.
     
    U takmičarskom delu festivala biće prikazano 16 filmova, a u revijanom programu 21 ostvarenje. Festival će otvoriti britanski kratki dokumentarac „10:4“ Gaja Natanela, nakon čega će u revijalnom programu biti prikazan film „Le Piano“, francuskog autora Levona Minasiana.
     
    Selektor „Bosifesta 2012“ je reditelj Oleg Novković, a nagrade za najbolji film, režiju i scenario dodeliće žiri u sastavu: glumac Svetislav Goncić, novinar Aleksandar Gajšek i reditelj Darijan Mihajlović. Kao i prethodnih godina biće dodeljena i nagrada publike.
     
    Cilj „Bosifesta“ je upoznavanje šire javnosti o pravima, položaju i potrebama osoba sa invaliditetom. Ova manifestacija daje podsticaj za integrisanje osoba sa invaliditetom u društvu i doprinosi poboljšanju komunikacije, prihvatanju različitosti i rušenju predrasuda o osobama sa invaliditetom, ocenili su organizatori.
     
    Festival su podržali Ministarstvo rada i socijalne politike Srbije, gradske opštine Stari Grad i Savski venac, Turistička organizacija Beograda, Dom omladine Beograda i JP „Službeni glasnik“. Ulaz na sve projekcije je besplatan.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE