Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Otvorena nova Poliklinika na Institutu za zaštitu zdravlja dece i omladine Vojvodine

    Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić, predao je u petak (18. maja 2012. godine) ključeve novoizgrađene Poliklinike Instituta za zaštitu zdravlja dece i omladine Vojvodine direktoru ove institucije Georgiosu Konstantinidisu. Predsednik Vlade Vojvodine je ovom prilikom predao i dečije knjige namenjene malim pacijentima, koji će ovde boraviti za vreme svog lečenja.
     
    Istakavši da je sagrađena jedna od najsavremenijih i najlepših institucija dečije zdravstvene zaštite u regionu, površine oko 2.000 kvadratnih metara, predsednik Pajtić je naglasio da su stvoreni uslovi za brže i efikasnije lečenje oko 150.000 mališana godišnje.
     
    – Preko 300 miliona dinara je Vlada Vojvodine uložila u izgradnju Poliklinike koja je i završena u rekordnom roku, i zaista ostvarene su i maksimalne uštede. Ovaj prostrani objekat će omogućiti da čitav spektar zdravstvene zaštite bude pokriven, što uklučuje i dijagnostiku i lečenje i rehabilitaciju. Zbog toga ovo jeste jedna od najznačajnijih zdravstvenih ustanova u Vojvodini – istakao je Pajtić.
     
    Poliklinika Instituta za zaštitu zdravlja dece i omladine Vojvodine u okviru svojih 2.000 kvadrata, obuhvata 44 ambulante, ima 2 lifta i pet ulaza. Kako je još istaknuto, ovim ulaganjem biće postignuto skraćenje čekanja pacijenta, očekuje se da to bude kraće od pola sata, mogućnost direktnog zakazivanja iz domova zdravlja, obavljanje pregleda i dijagnostike koji do sada nisu bili zastupljeni, odnosno jedan novi kvalitet prilikom čekanja u atmosferi bez gužve.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE