Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Visoka naplata računa za struju u aprilu

    Sva distributivna društva Elektroprivrede Srbije (EPS) ostvarila su tokom aprila izuzetno dobre rezultate naplate računa za struju, pa ukoliko taj trend bude nastavljen, naplatni zadatak za 2012. biće realizovan sa 96 odsto, rečeno je na sastanku društva EPS-a za distribuciju električne energije.

    Privredna društva EPS naplatila su od 92,6 do 95,3 odsto računa za struju, a ti rezultati postignuti su u izuzetno teškim uslovima, posle zimskih meseci, veoma visoke potrošnje, opterećenosti sistema i ogranićenih mogućnosti za pojačan rad na naplati.

    Naplata u aprilu 2012. je najbolji rezultat od 2008. godine, rekao je direktor Sektora za odnose sa javnošću EPS-a Milan Mirosavljević na sastanku u Kladovu.

    Direktor Mirosavljević je istakao kako taj trend treba nastaviti i u hodu rešavati sve probleme koji sprečavaju pojedina društva da postignu bolje rezultate u naplati

    Po Mirosavljeviću, majska naplata, takođe, treba da bude na visokom nivou.

    Na sastanku je konstatovano da, s obzirom na aprilski rezultat, nije nerealno očekivanje da do kraja godine EPS ostvari naplatu od 96 odsto.

    Zaključeno je da će svako privredno društvo napraviti detaljan plan naplate, a posebno se brzo i efikasnije mora rešavati problem kupaca sa velikim dugovanjima iz kategorije „domaćinstava“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE