Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Finale Lige šampiona Minhenu donosi 50 miliona evra

    Finale Lige šampiona između Bajerna i Čelsija doneće domaćinu Minhenu čistu zaradu od najmanje 50 miliona evra, procenjuju nemački finansijski stručnjaci.
     
    Gradonačelnik Kristijan Ude otkrio je za Deutche Velle da je prestonica Bavarske u organizaciju finala uložila 1.4 miliona evra, ali da će novac biti višestruko vraćen.
     
    „U ekonomsku korist smo se uverili prilikom poslednjeg finala LŠ. Za gradove u kojima se održavaju finalne utakmice to je dodatna, ekonomska korist i upravo zato se i prijavljuje tako veliki broj gradova“, izjavio je Ude.
     
    Procena finansijskih stručnjaka je da će Minhen inkasirati najmanje 50 miliona evra, koliko je zaradio Madrid 2010. godine, kada su u finalu igrali upravo Bajern i Inter iz Milana.
     
    Iz Engleske se očekuje dolazak više od 20.000 navijača sa ulaznicama, a još dobar deo doći će u Minhen turistički i finale gledati na velikom video bimu na centralnom gradskom trgu.
     
    Zatim, treba dodati novinare sa svih kontinenata, pa sponzore i zvaničnike UEFA, a o interesovanju najbolje govori podatak da su svi smeštajni kapaciteti hotela i hostela, uprkos visokim cenama, popunjeni i da još samo ima mesta za kampovanje.
     
    Profitiraće i vlasnici restorana i trgovci, i to prema rečima Klaudije Hondros iz bavarskog Udruženja za maloprodaju dvostruko.
     
    „Sigurno je da će minhenski trgovci zaraditi na tom sportskom dogadjaju. Sa jedne strane, od navijača koji će doputovati u Minhen, a sa druge, mnogo više od činjenice da ćemo biti u centru događanja, pa se nadamo da će i posle finala turisti nastaviti da dolaze u naš grad“, rekla je Hondrosova.
     
    Ipak, trenutno je u Minhenu najtraženiji roba – ulaznica za finale. Finalisti su dobili po 17.500 ulaznica, ostatak su dobili sponzori Lige šampiona i UEFA. Kod preprodavaca ulaznica je već dostigla cenu od 1.000 evra.
     
    Finale Lige šampiona izmedju Bajerna i Čelsija igra se u subotu od 20.45, a na „Alijanc areni“ utakmicu će uživo posmatrati 66.000 najsrećnijih gledalaca.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE