Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Koridor 11 šansa za velike investicije

    Do 2015. planiran završetak radova na trasi Vršac – Beograd – južni Jadran, koja treba da poveže Rumuniju, Srbiju, Crnu Goru i Italiju. Novac za izgradnju Koridora 10 je obezbeđen, na skoro svim deonicama su počeli radovi, tako da će sledeći veliki posao biti gradnja auto-puta Beograd – Jadran ili dela Koridora 11 i više važnih magistralnih saobraćajnica.
     
    Mihajlo Mišić, direktor „Koridora Srbije“, ističe da je uspeh građevinara koji su izgradili obilaznicu od batajničke petlje do Dobanovaca i deo od Orlovače do tunela Straževica skoro osam meseci pre predviđenog roka najveći uspeh građevinara u poslednje vreme.
     
    – Dosad je postojala loša praksa da se domaći građevinari stalno žale kako ne mogu da dobiju poslove, a sada dobijamo neke nove firme koje poštuju i čak skraćuju rokove – navodi Mišić. On uskoro očekuje i ozbiljnije radove na auto-putu Beograd – južni Jadran, koji bi trebalo da poveže Rumuniju, Srbiju, Crnu Goru i Italiju.
     
    – Reč je o složenoj trasi, koju će sačinjavati 68 mostova različitih raspona, pet tunela i veliki broj regulacija rečnih korita i potoka. Rok za izgradnju je tri godine – navodi Mišić.
     
    Boris Tadić, predsednički kandidat DS, izjavio je da je obaveza narednih vlada da do 2020. auto-putevima povežu Srbiju sa svim okolnim državama. On je ocenio da je reč o projektu od najvećeg nacionalnog značaja, jer će se drastično povećati mogućnosti za privlačenje stranih investicija.
     
    – Srbija za nekoliko godina neće izgledati isto, mi ćemo sa svim centralnim zemljama regiona biti povezani auto-putevima, i na taj način će oko 70 odsto građana biti u blizini auto-puta – rekao je Tadić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE