Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Počinje Ring Ring festival

    Novo izdanje festivala svetske muzike, 17. Ring Ring, koji su prošle nedelje najavili nastupom pred prepunom salom Kulturnog centra Reks Paolo Anđeli i Takumi Fukušima, zvanično će otvoriti večeras u Reksu „Ultima Armonia“ iz Srbije.
     
    Kako je najavio tim Ring Ring festivala, „Ultima Armonia“ predstavlja ponovnu saradnju Borisa Kovača i Stevana Kovača Tikmajera, koji će nastupiti zajedno prvi put posle 25 godina, na nagovor Ring Ringa.
     
    Nakon ovog koncerta koji počinje u 20 sati, prve festivalske večeri nastupiće „El Infierno Musical“, sastav koji čine muzičari iz Austrije, SAD i Australije, koji su prvi koncert održali prošle godine u Austriji. Ovogodišnje izdanje nove, kreativne muzike, 17. Ring Ring, imaće pet večeri kvalitetne muzike i nekoliko radionica, najavio je direktor festivala Bojan Djordjević. Prema njegovim rečima, poznati švedski džez umetnik Mats Gustafson ponovo je u Beogradu, nakon što je oduševio publiku prošlog septembra, svirajući sa svojim sastavom „Swedish Azz“, na ovogodišnjem Ring Ringu nastupiće 19. maja u Reksu sa triom „Sonore“, uz velikane kao što su Brotcman i Vandermark.
     
    Gustafson beogradskoj publici priprema iznenadjenje u vidu specijalnog programa na kome će zajedno sa američkim džez umetnikom Vandermarkom imati nastup koji će trajati celu noć u Muzeju savremene umetnosti.
     
    Pre nastupa ova dva umetnika u MSU na 17. Ring Ringu nastupiće autorka iz Srbije Svetlana Maraš.
     
    Pretposlednjeg festivalskog dana koncert u Reksu održaće Nenad Marković iz Srbije koji će se pridružiti Mišelu Donedi, Žeromu Notingeru i Tomasu Lenu.

    Festival će 21. maja zatvoriti beogradski bend „Fish in Oil“, čiji se prvi album upravo pojavio u prodaji, i norveško švedski sastav „Atomic“ koncertom u Kolarčevoj zadužbini.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE