Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gala premijera za početak u Kanu

    Međunarodni filmski festival u Kanu, 65. po redu, počeo je 16. maja gala premijerom gorko-slatke komedije „Kraljevsto izlazećeg meseca“ (Moonrise Kingdom), Amerikanca Vesa Andersona.

    „Hvala Kanskom festivalu i ovoj zemlji, koja, za razliku od drugih, uvek filmu daje važnu ulogu u društvu“, rekao je otvarajući Festival predsednik žirija, italijanski reditelj Nani Moreti. „Za mene je velika čast, velika privilegija i velika odgovornost da budem predsednik žirija najvažnijeg filmskog festivala na svetu“, dodao je Moreti. 

    On je predstavio članove žirija, a onda je voditeljka, zvezda nemog filma „Glumac“ (The Artist) Berenis Bežo, u crvenoj haljini predstavila kratak kolaž o predsedniku žirija, dobitniku Zlatne palme 2001. čiji su filmovi šest puta bili u zvaničnoj selekciju, što je publika pozdravila jakim aplauzom. 

    Ona se na bini nalazila zajedno sa glumcima koji gllume u filmu „Kraljevsto izlazećeg meseca“ prvom, prikazanom od 22 filma koliko ih će se boriti za glavnu nagradu ovog festivala, „Zlatnu palmu“. 

    Glavni glumci u filmu „Kraljevsto izlazećeg meseca“ su Brus Vilis, Edvard Norton, Bil Marej i Tilda Svinton, Bil Marej, Edvard Norto, a zajedno sa njima na gala premijeri filma je bio i muzičar Aleksander Depla.
     
    Pevačica Bet Dito iz grupe Gossip izvela je džez verziju pesme „Sveća na vetru“ (Candle in the Wind), koju je, u originalnoj verziji, Elton Džon pisao za glumicu Merilin Monro. 

    Pred početak svečanosti glumci iz filma „Kraljevsto izlazećeg meseca“ su se prošetali crvenim tepihom kao i mnogobrojne druge zvezde, pozirajući fotografima i šaljući poljupce obožavaocima. 

    Članovi žirija su takođe prošli crvenim tepihom i pozdravili snimatelje i publiku – Nani Moreti, kao i glumci Dajan Kruger, Emanuel Devos, Juan Makgregor i modni kreator Žan Pol Gotje. 

    Kanski festival će trajati do 27. maja, a među filmovima koji se najviše očekuju su ostvarenjaValtera Saleša, Dejvida Kronenberga i Mihaela Hanekea. U narednih 12 dana do proglašenja pobednika kroz Kan će proći oko 80.000 ljubitelja filma, producenata, glumaca, reditelja kao i onih koji dolaze po autograme ili samo žele da tu budu viđeni.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE