Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nedovršena javna garaža – ruglo

    Da li će napokon nesuđena javna garaža u centru Kikinde, inače, najveći urbanistički promašaj ovog grada u drugoj polovini prošlog veka, uskoro promeniti ružan, onespokojavajući izgled, a od nje neko, sem klošara, imati nekakve vajde? Ovom temom, posle višegodišnjeg zatišja, ponovo se bave opštinari, a sve kombinacije u potrazi za nekakvim rešenjem i dalje su samo pretpostavke.
     
    U lokalnoj samoupravi kažu da traže poslovnog partnera, koji će biti voljan da pod povoljnim uslovima odreši kesu za oživljavanje ruine. Branislav Čolak, u Opštinskom veću zadužen za privredu i komunalnu problematiku, napominje da nije isključena opcija da neko od biznismena u ovom poslu ipak izvede po sebe pozitivnu računicu.
     
    – Novosadska firma „Home invest“ zainteresovala se za garažu – napominje Čolak. – Sve je u fazi razgovora. Da bi doveli investitora, moramo da obezbedimo neophodne uslove. Sekretarijat za stambeno-komunalne poslove predlaže prenamenu objekta, odnosno, da se vodi kao stambeno-poslovni objekat, o čemu će konačnu reč dati SO. Reč je o investiciji u okvoru javno-privatnog partnerstva.
     
    Čolak upozorava da ne treba odugovlačiti s administrativnom procedurom. Strahuje da se potencijalni investitor, ako sve bude išlo traljavo i sporo, ne predomisli.
     
    Izgradnju nesuđene javne garaže u Kikindi korisne planirane korisne površine od 2.500 kvadratnih metara, za potrebe svog pogona Severni Banat u Kikindi, započeo je „Naftagas“ još 1988. Naftaši su ubrzo digli ruke od ove garađevine, pretvorene u ruglo, s olakšanjem je prepustivši opštini. A ova, opet, kao investitor, umesto novcem, betonskim kosturom namirila je lokalno građevinsko preduzeće „Severni Banat“ za izgradnju stadiona i uređenje Novih Kozaraca, što je ovu firmu odvelo – u poropast. Garaža je potom ponovo potpala pod okrilje opštine. Do dana današnjeg.


    U nekoliko navrata bilo je pokušaja da se betonska zgrada privede određenoj nameni. Već u startu se shvatilo da, bez velikog ulaganja, od parkiranja automobila na tom mestu nema ništa. Odustalo se i od ideje ta se tu osmisli tržni centar. Pre šest godina vlast je naumila da objekat ukloni, ali se predomislila, jer je samo za rušenje trebalo platiti 500.000 evra.
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE