Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gradi se Delta Planet na Autokomandi

    Kompanija Delta Holding danas je zvanično predstavila projekat novog šoping-mola Delta Planet, koji će biti izgrađen na Autokomandi u Beogradu.
     

    Kako je najavljeno, novi šoping mol prostiraće se na 200.000 kvadratnih metara, a izgradnja će trajati od proleća 2013. do jeseni 2014. godine.

    U izgradnju šoping-mola Delta Holding će projektnim finansiranjem uložiti nešto više od 200 miliona evra. Očekuje se da najmanje 50 brendova prvi put predstavi svoju ponudu na srpskom tržištu, a najmanje četiri najatraktivnija brenda pojaviće se u tzv. ankorama, prodavnicama većim od 3.000 kvadratnih metara.

    Vojislav Glavinić, generalni direktor Delta Real Estate Grupe, istakao je da će se na Autokomandi po prvi put videti neka nova rešenja u gradnji. „Objekat će predstavljati prvi zeleni šoping-mol, koji u izgradnji i kasnijoj upotrebi primenjuje najsavremenije ekološke standarde i koristi obnovljive izvore energije, uz visoku energetsku efikasnost i punu kontrolu emisije štetnih gasova“, istakao je Glavinić dodajući da je uveren da će Delta Real Estate i ovom investicijom potvrditi da je jedan od najvećih ulagača u sektoru nekretnina koji donosi najviši kvalitet.

    Tokom 18 meseci koji će biti neophodni za izgradnju objekta biće angažovano oko 5.000 radnika iz  60 firmi, većim delom iz Srbije.

    Prodavnice, uslužne radnje, restorani i kafei prostiraće se na dva nivoa šoping-mola, sa jednostavnom komunikacijom kroz objekat. Ispod ova dva nivoa predviđen je hipermarket na površini od 10.000 kvadratnih metara, a iznad nivo za zabavu: bioskop, spa i wellness, sportski sadržaji i slična ponuda namenjena poklonicima zdravog života. Krov objekta predstavljaće zelenu oazu površine 6.500 m². U podzemnoj garaži i spoljašnjm parkinzima obezbeđeno je 2.300 parking mesta.

    Prema autoputu prostiraće se LED fasada površine oko 5.000m², koja će svojom dinamičnom strukturom i svetlosnim efektima pružati specifičan doživljaj. Vertikalno ozelenjena fasada od prirodnih materijala prema Tabanovačkoj ulici, sa stazama i uređenim ozelenjenim površinama, davaće poseban efekat ovom prilazu šoping-molu. Prema rečima Vojislava Glavinića objekat će koristiti posebne bunare za navodnjavanje zelenih površina, tako da neće koristiti gradsku vodu.

    Glavni ulaz za posetioce predviđen je iz pravca kružnog toka Autokomanda, na ulazu je planiran veliki trg i bašte kafića, koji će ovom delu grada dati i novu ponudu i novi izgled.
     
    Fotografije i video materijal možete pogledati na sledećem linku.
     
    I.M.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE