Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) Pčelica Maja slavi stoti rođendan

    Kultna Pčelica Maja ove godine proslavlja svoj stoti rođendan. Ova crtana junakinja nastala je kao lik iz knjige Nemca Valdemara Bonselsa „Pčelica Maja i njene pustolovine“, a njena popularnost sve je više rasla pojavom stripa, slikovnica i svima poznatog crtanog filma. Tokom 2006. godine napravljena je i videoigrica.
     
    Pčelica Maja bi vrlo verovatno pala u potpuni zaborav da nije bilo Josefa Golena, urednika dečjeg programa ZDF-a tokom 1970-ih. On je slučajno naleteo na Bonselsovu knjigu koja ga je oduševila pa je ubrzo nastala serija crtanih filmova koja se počela emitovati na nemačkoj televiziji.
     
    „Mnogi su se tome protivili. Jednima se nije sviđao japansko-evropski stil animiranog filma, drugi su prvenstveno isticali nacističku prošlost Majinog autora“, izjavio je Golem povodom stote godišnjice Majinog rođendana za ZDF. Serija je ipak postala poznata u čitavom svetu, a Golem je dobio nadimak „insekt Jupp“.
     
    Prema mnogim analitičarima medijskih žanrova, Pavi kao muškom liku nedostajalo je muškosti i hrabrosti pa su ga mnogi zbog toga smatrali homoseksualcem. Za razliku od Pave, Maja je uvek bila ta koja je hrabra i buntovna.
     

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE