Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zimbabve: Obrijanom glavom i nekupanjem protiv side

    Zimbabveanski političar Morgan Femai izjavio je da žene treba naterati da se ređe kupaju i da se šišaju do glave kako bi se stalo na put širenju side.
     
    Senator je na jednoj konferenciji izjavio da se ova smrtonosna bolest širi zato što muškarci ne mogu da odole privlačnim i doteranim pripadnicama slabijeg pola.
     
    Zbog toga, smatra on, treba uvesti novi zakon koji će naterati žene da se trude da izgledaju što manje atraktivno i tako zaštiti muškarce od sebe samih.
     
    – Moj predlog vladi je da uvede zakon koji obavezuje žene da obriju glavu kao što to rade apostolske sekte. Osim toga, ne bi trebalo da se kupaju, jer otuda potiču svi problemi – rekao je senator Femai, obraćajući se učesnicima parlamentarne radionice posvećene sidi.
     
    Femai je član najveće opozicione partije u Zimbabveu, Pokreta za demokratske promene. U poslednjih deset godina, zemlja se suočava sa problemom širenja HIV-a i procenjuje se da oko 14 odsto stanovništva boluje od ove seksualno-prenosive bolesti.
     
    Prema mišljenju senatora Femaija, žene imaju više telesnih sokova, zbog kojih su podložnije zarazi od ove opasne bolesti.
     
    Građani šokirani izjavom Femaija
     
    Hiljade zabrinutih čitalaca postavili su komentare na lokalnim vebsajtovima u kojima su kritikovali njegove izjave.
     
    – Toliko me je sramota što sam iz Zimbabvea. Boraveći u inostranstvu, susreo sam se hiljadama Britanaca za koje mogu da kažem da su ‘idioti’, ali ovaj tip je gori od svih njih zajedno- reči su Zimbabveanca koji živi u Britaniji.
     
    – Zar je moguće da trideset godina posle proglašenja nezavisnosti imamo ovakve poslanike, iako živimo u zemlji sa možda najobrazovanijim stanovništvom na afričkom kontinentu? Zaista smo u problemu- još jedan je od komentara na forumima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE