Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pri kraju prva detaljna rekonstrukcija zgrade SO Kikinda

    Do kraja meseca u potpunosti će se okončati rekonstrukcija zgrade Skupštine opštine Kikinda koja je pod zaštitom države. Preostalo je da neimari urede fasadu desnog dela zgrade i postave dekorativno osvetljenje – potvrdio je danas načelnik Opštinske uprave Branko Ljuboja, i dodao da se privodi kraju i uređenje fasade dvorišnog dela.
     
    Sredstva zahvaljujući kojima je reprezentativno zdanje prvi put detaljno i kompletno sređeno otkako je podignuto 1891. godine, obezbeđena su iz opštinskog budžeta, ali i drugih fondova poput sredstava od igara na sreću Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu:
     
    – Samo oni koji su zluradi i skloni demamogiji, mogu da govore o tome da je zgrada SO Kikinda „zakrečena“. Rekonstrukcija je trajala nepune dve godine. Konstatne kritike kako radovi traju četiri godine nisu tačne. Više puta sam izjavljivao, ali ću ponoviti još jednom da sam ponosan što je u vreme mog mandata rekonstruisan dominantan simbol našeg grada.
     
    Zgrada je zaista vrhunski sređena, a obezbeđena je i video nadzorom – rekao je Ljuboja. Dinamiku radova koja se odvijala u dve faze, usporio je nedostatak finansijskih sredstava. U martu vremenske prilike nisu pogodovale izvođaču radova. Ljuboja podseća da je prva faza obuhvatila kompletnu izmenu krovne konstrukcije i kule, zamenu crepa i postavljanje bakra na krovu i kupolama. 

    U drugoj fazi sanirana je fasada i zameljena stolarija. Navedeni poslovi koštaće oko 40 miliona dinara. Tačan iznos biće poznat kada preostali radovi budu okončani: – Znam da Kikinđani vole svoj grad i da će sa ponosom pokazivati gostima ovu zgradu, da će je čuvati i paziti- naveo je Ljuboja.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE