Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Otvoren prolećni sajam knjiga u „Progresu“

    Književnica Ljiljana Habjanović Đurović večeras je u Galeriji „Progres“ otvorila Prvi prolećni sajam knjiga u okviru kojeg je okupljeno 15 srpskih izdavačkih kuća koje nemaju svoje knjižare u Beogradu.

    Sajam su zajednički organizovali „IND Media Pubnlishing“ i izdavačka kuća „Edicija“.

    Habjanović Đurović je istakla da ovaj sajam knjiga kao i knjižare i bibioteke predstavljaju mesta gde se sreću čitaoci sa piscima. „Čitalac tu može da nađe knjigu koja ga zanima a piscu se pruža prilika da se sretne sa svojim čitaocima i otkrije šta oni misle o njegovom delu“ rekla je Habjanović Đurović i upozorila da nisu sve knjige vredne čitalačke pažnje.

    „Knjiga, da bi zavredela da bude čitana mora da ima unutrašnju poruku, da nas nečemu nauči, da nas učini boljim, da nas uči ljubavi, jer kako nam porujučuju jevanđelja samo nas ljubav može spasiti i to onu koji primamo i dajemo“, poručila je književnica.

    Ona je kazala da je sajam, koji će trajati do 1. juna, bio otvoren dolaskom prvog čitaoca a ona je tu da poželi svim posetiocima da uživaju u knjigama. Organizatori sajma su najavili da je ulaz besplatan i da će biti otvoren svakoga dana od 10 do 22 sata, a za Noć muzeja (19. maja) i on će raditi do dva sata iza ponoći.

    Među izdavačima koji učestvuju su zvučna imena kao što su „Geopoetika“, „Kreativni centar“, „Pčelica“ , „LOM“, „Marso“, „Partenon“, „Zadužbina manastira Hilandar“, „Štamparija Makarije“, „JRJ“ , „Beoknjiga“… Popusti se kreću od 30 do 50 odsto.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE