Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO) Najbrži serijski MINI do sada

    Novi Mini JCW GP prešao je krug na stazi Nurburgring Nordschelife za 8 minuta i 23 sekunde, čime je postao najbrži serijski Mini cooper svih vremena. Postignuto vreme predstavlja za oko 19 sekundi bolji rezultat od prethodne generacije najbržeg MINI-ja. 

    Još uvek nisu saopštene tehničke karakteristike novog modela, ali pretpostavlja se da je 1.6 litarski četvorocilindrični turbo-punjeni motor koji pokreće ovaj automobil podešen tako da razvija maksimalnu snagu između 220 i 230 ks.

    Kako bi GP model bio lakši i brži iz njega su uklonjena zadnja sedišta, a izvršene su i prepravke na šasiji. Ugrađen je podesivi sistem oslanjanja i specijalne kočnice i pneumatici, kao i novi četvorokraki točkovi izrađeni od lake legure. U odnosu na standardni MINI Cooper S JCW, verzija GP ima i poseban set aerodinamičkih dodataka koji se nalaze na prednjem braniku, na pragovima i lukovima blatobrana, kao i spojler na zadnjoj ivici krova.

    MINI Cooper S JCW GP zvanično je predstavljen na ovogodišnjem MINI United festivalu koji se održao u Francuskoj od 11. do 13. maja, a naći će se u prodaji tokom 2012. godine u ograničenoj seriji od 2.000 primeraka.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE