Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pikasovu izložbu u BG-u videlo 13.000 ljudi

    Izložba keramike Pabla Pikasa – “Na Azurnoj obali“, koja je 102 dana bila postavljena u prostoru “Beko“ fabrike u Beogradu, završena je, a zbog velikog intersovanja publilke trajala je mesec duže nego što je bilo predviđeno.
     
    Poštovaoci ovog svestranog španskog umetnika, ali i ljubitelji keramike bili su u mogućnosti da više od tri meseca uživaju u ovoj nesvakidašnjoj izložbi, koja je na jednom mestu okupila stotinak eksponata od keramike, srebra i zlata, praćene plakatima koje je Pikaso radio za Godišnje izložbe keramike u mestu Valori, na Azurnoj obali, gde su svi eksponati i nastali. Predmeti su u vlasništvu nekoliko privatnih kolekcija iz južne Francuske, a izložbu je Beogradu omogućila slovenačka galerija “Deva Puri“, uz organizaciju i produkciju agencija: “Insomnia PREVENT“ i “Reprodukcija“. 

    Za potrebe ove izložbe prostor bivše fabrike “Beko“ na Kalemegdanu je adaptiran u funkcionalni izložbeni prostor. 

    Izložbu je tokom njenog trajanja pogledalo oko 13.000 domaćih i stranih posetilaca, a kako su organizatori naglasili, “izložba je doživela sva godišnja doba, što se svakako odrazilo i na posetu, tako da je u februaru zbog izuzetno loših vremenskih uslova poseta bila očekivano slabija, ali se sa porastom temperature, povećavao i broj posetilaca“.
     
    Svi posetioci su mogli da pogledaju izložbu uz svakodnevna stručna vođenja, kao i projekcije dokumentarnih filmova o životu i radu Pabla Pikasa. 

    Poseban značaj pratećem programu izložbe dale su radionice keramike “Pablov svet“, organizovane vikendom, takođe u zgradi fabrike“Beko“, a u saradnji sa Ustanovom kulture Parobrod. Radionice su vodile diplomirane keramičarke unikatke keramike Miona Stefanović i Tamara Papestijević. Uoči samog zatvaranja izložbe, u subotu 12. maja, organizovana je izložba svih radova nastalih na ovoj radionici i to ispred izložbenog prostora. 

    Za vreme trajanja izložbe “Na Azurnoj obali“ urađen je i katalog, a sve sve informacije u vezi sa izložbom su se mogle naći na sajtu urađenom za potrebe ove izložbe : www.picasso.rs

    Generalni pokrovitelj izložbe bila je Reiffeisen banka, a izložbu su podržale i kulturne institucije: Ministarstvo kulture Republike Srbije, Institut Servantes, UK Parobrod kao i Privredna komora Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE