Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srpski filmovi na marketu u Kanu

    Na predstojećem filmskom festivalu u Kanu srpska kinematografija nije zastupljena u glavnom programu, ali će biti predstavljena na marketu – Marche du Film Cannes Festivala, u okviru Regionalnog paviljona.
     
    Osam zemalja po treći put će zajednički nastupiti na najvažnijem filmskom marketu na svetu – Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Makedonija, Slovenija i Srbija. Saradnja koja je na Kanskom festivalu počela 2010. godine, nastavlja se ovog proleća na zadovoljstvo partnera, organizatora, učesnika i gostiju, najavio je Filmski centar Srbije (FCS).
     
    Regionalni paviljon je zajednički prostor na kojem mogu da se okupe filmski stvaraoci iz zemalja-partnera, da se sretnu sa kolegama, organizuju sastanke i nađu načine za realizaciju svojih projekata.
     
    FCS će, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva Srbije, predstavljati našu zemlju i kinematografiju.
     
    Na marketu Kanskog festivala 17. i 18. maja biće prikazana dva domaća filma novije produkcije. To su „Ustanička ulica“ (Redemption street) reditelja Miroslava Terzića u produkciji „Filmkombajna“ (Beograd) i „Pakt Media“ (Ljubljana), kao i „Beli lavovi“ (White lions) Lazara Ristovskog u produkciji „Zilion filma (Beograd) i „Interfilma“ (Zagreb).

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE