Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Međugorje će autoputem biti spojeno sa hrvatskom granicom

    Međugorje će za 20 meseci u potpunosti biti spojeno novim autoputem s hrvatskom granicom, rekao je danas direktor Javnog preduzeća “Autoceste FBiH“ Ensad Karić nakon potpisivanja ugovora o izgradnji poddeonice Zvirovići – Kravice na autoputu koridora „Pet C“.
     
    Ova deonica, koja je vredna oko 120 miliona maraka, biće duga pet kilometara, a novac je obezbeđen od kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.
     
    Karić je rekao da se radi o zahtevnoj deonici na kojoj ima dva kilometra objekata i oko 1,5 kilometar mostova i vijadukta, a da je posao dobio konzorcijum koji čine firma OHL ŽS iz Češke i “Niskogradnja“ iz Laktaša.
     
    Federalni premijer Nermin Nikšić rekao je da je Vlada ušla ambiciozno u priču o izgradnji koridora i obećao da će izgraditi više kilometara nego sve prethodne vlade zajedno. U prilog tome ide i informacija da će do kraja maja biti potpisan ugovor o izgradnji deonice Tarčin – Suhodol u vrednosti od oko 200 miliona maraka.
     
    “Na sledećoj sednici Doma naroda Parlamenta FBiH trebalo bi da bude okončana procedura donošenja zakona o izgradnji autoputa na koridoru `Pet C` koji bi nam stvorio pretpostavku da, osim izgradnje 40 kilometara autoputa i sarajevske zaobilaznice, puno ambicioznije s mnogo više investitora krenemo u potpunu izgradnju koridora `Pet C` i onog dela od Žepča do Tuzle“, rekao je Nikšić.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE