Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrvatska više ne čeka Adria LNG konzorcijum

    Prema pisanju „Novog lista“, Ministarstvo ekonomije više ne iščekuje odgovor Adria LNG konzorcijuma na ponudu za otkup dokumentacije za gradnju velikog LNG terminala na Krku.
     
    To je potvrdio Čačićev savetnik za energetiku i član Uprave Centra za investicije Ante Ramljak, koji je istakao da je Hrvatska preko HEP-a i Plinacra za vreme čekanja odgovora Adria LNG konzorcijuma zatražila od konsultanata studiju koja će preporučiti kakav LNG terminal treba graditi u Omišlju. 
     
    On je dodao da su za 50% suvlasništva u tom projektu zainteresovani mnogi strani partneri, među najizglednijima mađarski i ruski, ali i kineski i američki.
     
    „Gde god je ministar Čačić bio u radnoj poseti dali su mu do znanja da su zainteresovani za LNG terminal, budući da je i tržište gasom opet živnulo“, kažu i drugi Čačićevi saradnici.
     
    Iz Adria LNG konzorcijuma i dalje nema nikakvih komentara, a Ramljak kaže da Hrvatsku ništa ne obvezuje da i dalje čeka njihov odgovor.
     
    Konzorcij očigledno neće prodati svoju dokumentaciju (Studiju uticaja na okolinu koja je dobila odobrenje resornog ministarstva i studiju izvodivosti), što znači da će se sve morati raditi ispočetka, kako bi se dobile  sve dozvole.
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE