Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bivši menadžer austrijskog OMV-a u Upravnom odboru NIS-a

    U sastav Upravnog odbora Naftne industrije Srbije AD Novi Sad, kao nezavisni član, ušao je Volfgang Rutenštorfer, koji je do marta prošle godine bio predsednik Izvršnog odbora austrijske nafte kompanije OMV.

    Proširenje Upravnog odbora kompanije i izmena njegovog sastava još su jedan od koraka u procesu razvoja sistema korporativnog upravljanja, saopštavaju iz NIS-a uz napomenu da su „u skladu sa tim, u ovom trenutku, u sastavu Upravnog odbora NIS-a su tri nezavisna člana: Volfgang Rutenštorfer, Danica Drašković i Stanislav Šekšnja“.

    Angažovanje međunarodnih stručnjaka iz oblasti upravljanja i energetskog biznisa u sastav Upravnog odbora NIS-a treba da donese veću transparentnost u radu upravnih organa, kao i veću efikasnost sistema korporativnog upravljanja, ukazuju u NIS-u.

    Karijera Volfganga Rutenštorfera, koji je doktor ekonomike i biznis administracije, vezana je za austrijsku naftnu kompaniju OMV, gde se dokazao radeći na rukovodećim mestima vezanim za kontroling, strategiju, marketing i promet naftnih derivata. Od 1997. do 1999. godine obavljao je funkciju zamenika ministra finansija Austrije. Do 2000. godine bio je zamenik predsednika Izvršnog odbora OMV-a, dok je funkciju predsednika istog upravljačkog tela obavljao od 2002.do marta 2011.godine.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE