Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U kojoj banci su najmanje provizije za plaćanje računa?

    Svaka banka obračunava i naplaćuje naknadu prilikom svake gotovinske uplate na račune pravnih lica van banke u kojoj se računi plaćaju. Kolike su te naknade i koliko nas košta kada svaki put plaćamo račune, istraživao je sajt krediti.rs.


     
    Visina naknade zavisi od visine uplate, pa tako banke imaju minimalne i maksimalne naknade, dok je osnov za računanje naknade provizija koja predstavlja određeni procenat iznosa koji se uplaćuje.
     
    Najmanja minimalna provizija je u Privrednoj banci Beograd, Poštanskoj Štedionici, Dunav banci, Marfin banci, Opportunity banci i iznosi 20 dinara.
     
    Ukoliko plaćate račun manjeg iznosa uštede mogu da budu značajne, jer minimalne naknade idu i do 150 dinara koliko su u Alfa i OTP banci, pa tako na račun od 1.000 RSD, morate izdvojiti još 15% od tog iznosa kako bi platili naknadu banke. Za veće uplate korisnicima preporučujemo da se prvo raspitaju kolika je maksimalna naknada u njihovoj banci, jer svaka banka ima specijalne uslove za svoje klijente, a zatim da uporede i maksimalne iznose naknada u ostalim bankama.
     
    Najniža maksimalna naknada za plaćanja van banke ima Volksbanka i ona iznosi 2.500 RSD. Najviše maksimalne naknade su u Hypo-Alpe Adria, Marfin, Procredit i Univerzal banci i one iznose 10.000 RSD.
     
    Provizije se kreću od 0.3% do 1%, mada za veće iznose mogu biti i manje provizije. U tabeli 1 možete uporediti naknade i provizije za sve banke, čiji su podaci bili dostupni.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE