Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mrkonjić: Inđija primer duž Koridora 10

    Blizina koridora 10 je perspektiva za razvoj industrije i privrede, a to je Inđija prepoznala i iskoristila, istakao je danas ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić dodavši da ta opština može poslužiti kao primer ostalima u Srbiji.

     
    Mrkonjić je prilikom obilaska radova na starom putu od Inđije ka Novom Sadu, novinarima kazao da je Inđija sigurno najuspešniji grad u Srbiji i primer svima duž Koridora 10, pa i dalje, kako se radi u lokalnoj samoupravi, ako na raspolaganju ima resurse kao što je auto-put, reka Dunav ili železnica.
     
    Inđija je primer i uzorak šta gradovi duž Koridora 10 dobijaju njegovim završetkom, naveo je Mrkonjić. Ministar je izrazio nadu da će i ovaj stari put što pre biti gotov, dodavši da on za građane znači mnogo.
     
    Sve što je do sada urađeno u Inđiji je dokaz odnosa Vlade Srbije prema lokalnoj samoupravi koja shvata značaj i ulaže napor u korišćenje resursa, istakao je Mrkonjić.
     
    „Kada sam pre osam godina upoznao gradonačelnika Gorana Ješića, on me tada pitao šta znači Koridor za Inđiju. Tada sam mu ukazao na njegov značaj za razvoj industrije i privede, što je on shvatio i iskoristio, i evo gde je Inđija danas“, dodao je Mrkonjić.
     
    Gradonačelnik Ješić je podsetio da je prilikom obilaska ovog puta pre sedam meseci ministar obećao da će ovde investirati i dodao da su u ovom trenutku radovi već pri kraju.
     
    „Ovaj put je žila kucavica za opštinu Inđija i Vojvodinu, i naprometnija veza između Beograda i Novog Sada. Njime radnici idu na posao, đaci u školu i sav javni transport prolazi tim putem, a sada on konačno izgleda u skladu sa evropskim nivoom“, naglasio je Ješić.
     
    Prema njegovim rečima, ceo taj posao će biti završen za dobrobit srpske privrede. On je podsetio da resorno Ministarstvo učestvuje u još nekoliko projekata u Inđiji, kao što je rekonstrukcija Železničke ulice, ulica Dušana Jerkovića i kralja Petra.

     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE