Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    APR objavljuje finansijske izveštaje

    Agencija za privredne registre (APR) počela je da objavljuje podatke iz registrovanih redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2011. godinu za privredna društva, preduzetnike i druga pravna lica.
     
    Objava podataka iz finansijskih izveštaja za 2011. godinu počela je 8. maja u skladu s propisima, u delu Finansijski izveštaji i bonitet.
     
    Podaci iz redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2011. godinu, kompletirani sa izveštajima o bonitetu biće dostupni svim zainteresovanim korisnicima počev od petka, 11. maja.
     
    Za pravna lica i preduzetnike za koje nije izvršena registracija redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja za 2011. godinu usluge će se pružati bez podataka za tu godinu sve dok obveznik ne otkloni nedostatke u izveštaju koji je dostavio Agenciji.
     
    Agencija savetuje svim korisnicima da pre naručivanja pomenutih podataka i izveštaja na linku Objavljivanje finansijskih izveštaja provere da li je izvršena registracija redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja za 2011. godinu za pravno lice odnosno preduzetnika za koga zahtevaju podatke ili izveštaj.
     
    Korisnici koji su već naručili usluge, a ne žele da sačekaju početak davanja podataka iz finansijskih izveštaja za 2011. godinu, treba da izvrše uplate za te usluge po obaveštenjima, koja su dobili od Agencije, najkasnije do 9. maja 2012. godine, kako bi pravovremeno obezbedili potrebne podatke i izveštaje.
     
    Korisnicima koji naknadno izvrše uplatu biće izdate usluge sa podacima za 2011. godinu.
     
    Novi skoring privrednih društava odnosno ocena njihove sposobnosti izmirivanja obaveza utvrđena na osnovu podataka iz finansijskih izveštaja za period od 2007. do 2011. godine biće dostupan korisnicima krajem sledeće nedelje, a informacija o početku davanja biće blagovremeno objavljena na internet strani Agencije.
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE