Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pao dogovor: Dačić podržava Tadića u drugom krugu

    Predsednici DS Boris Tadić, SPS Ivica Dačić, PUPS Jovan Krkobabić i JS Dragan Marković, jutros su se sastali i dogovorili nastavak zajedničkog političkog delovanja.
     
    Koalicije „Izbor za bolji život – Boris Tadić“ i „Ivica Dačić-SPS – PUPS – JS“ su se takođe dogovorile i da daju podršku predsedničkom kandidatu Borisu Tadiću u drugom krugu predsedničkih izbora, 20. maja.
     
    Predsednik JS Dragan Marković Palma obavestio je o ovom dogovoru na konferenciji za novinare o jutrošnjem sastanku i naveo da će koalicija SPS-PUPS-JS biti u novoj vladi.
     
    Kako se navodi, koalicije „Izbor za bolji život – Boris Tadić“ i „Ivica Dačić-SPS- PUPS – JS“ zajednički će raditi na formiranju parlamentarne većine u Skupštini Srbije, kao i u skupštinama lokalnih samouprava, gradu Beogradu i Vojvodini.
     
    „O funkcijama nismo razgovarali. O tome posle izbora“, rekao je Marković i istakao da nije bilo reči ni o premijerskom mestu.
     
    Uptan ko je prihvatljiv partner koalicijama oko DS-a i SPS-a, Marković je kazao da je siguran da s njima u novoj vladi neće biti Srpska napredna stranka.
     
    On je rekao da te dve koalicije imaju većinu za formiranje nove vlade u kojoj bi, da se danas formira, bili i Ujedinjeni regioni Srbije i Savez vojvođanskih Madjara.
     
    „Nisam razmišljao o LDP-u, morali bi mnogo toga da promene“, rekao je Marković i istakao da ne postoji animozitet prema lideru stranke Čedomiru Jovanoviću.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE