Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Cilj Vlade pronalaženje strateškog partnera za KAP

    Vlada je u slučaju Kombinata aluminijuma (KAP) posvećena rešavanju odnosa sa ruskom stranom, a prioritet u narednom periodu biće pokušaj da se pronađe strateški partner sličnog profila kao  „Toščelik“ koji je kupio Željezaru, saopštio je premijer Igor Lukšić.

    „Međutim, ovakav KAP, kakav je sada, samo je problem, ali ukoliko uspemo da raščistimo odnose sa ruskim partnerom i postavimo temelje te priče na malo drugačiju osnovu, onda mi se čini da možemo obezbediti i dobrog investitora koji će u tom preduzeću otvoriti nova radna mesta i proizvodne pogne“, rekao je Lukšić Radiju Crne Gore.

    Prema njegovim rečima, kada se govori o KAP-u i Željezari postoji opcija „ili da ih imate, ili da ih nemate“. On je dodao da u slučaju KAP-a Vlada intenzivno radi na realizaciji zaključaka Skupštine na način što će se pokrenuti međunarodna arbitraža, ali i paralelno sa tim pokušavati doći do sporazumnog raskida.

    „Definišemo korake da ruska strana vrati akcije Crnoj Gori i da se onda pristupi rešavanju dva problema KAP-a – dugova i električne energije“, naveo je Lukšić.

    On je objasnio da bi se dugovi mogli rešiti na način da svako sa svoje strane te dugove iskoristi i pretvori u kapital kompanije, dok pitanje struje podrazumeva dogovor sa Elektroprivredom (EPCG).

    „Verujem da neće proći mnogo vremena i da ćemo moći u javnosti da objavimo određena načela mogućeg dobovora, koji bi u narednom periodu bio sproveden na bazi skupštinskih zaključaka“, rekao je Lukšić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE